FAQ 2019

На цій сторінці ми будемо публікувати найбільш поширені і важливі питання, пов’язані з  WRO 2019. Відповіді на цій сторінці слід розглядати як доповнення до правил. Якщо, у ви маєте запитання, звертайтесь за посиланням


WeDo 2.0


1. Чи можна перетинати зону гаражу під час виконання місій?

Так, можна. З зони Гараж не можна стартувати (починати виконання місій).

2. Чи можна торкатись робота в зоні Гараж?

Так, можна. Зона Гараж теж є Домашньою зоною, саме в Домашніх зонах можна торкатись робота, приєднувати/від’єднувати маніпулятори, змінювати положення робота.

3. Чи має робот сигналізувати на Шкільному подвір’ї завозячи учнів?

Ні, не має. Але це не вважається помилкою.

4. Чи можна торкатися учня або фрукту в домашній зоні?

За кожне торкання Бар’єру, Кульки, Автомобіля, Зарядної станції, Учня або Фрукта від сумарного рахунку віднімається штраф у розмірі 1 балу.  Переміщати об’єкти поля в будь-якій зоні можна виключно роботом.

5. Робот не завіз Фрукт в Школу, але фінішував в Гаражі та увімкнув Зарядний пристрій? Чи нараховуються бали за Фініш?

Так, будуть нараховані бали за увімкнення Зарядного пристрою та фінішуванняв зоні Гараж.

6. Якщо при увімкненні Зарядного пристрою робот зрушив пристрій з місця, чи будуть нараховані бали за увімкнення?

Так, бали будуть нараховані, при умові що Зарядний пристрій не перетнув внутрішню межу чорної лінії зони Гараж.

7. Чи можна переносити робота руками із однієї Домашньої зони в іншу?

Переміщати Робота руками  з однієї Домашньої зони в іншу не дозволяється.

8. Чи можна забравши учнів відразу забрати фрукт в магазин та завести все разом на територію школи?

Так, робот може зібрати всіх Учнів та Фрукт, щоб потім все разом завести у відповідні зони – учнів на Шкільне подвір’я, а Фрукт – у Школу.


МОЛОДША ЛІГА


СЕРЕДНЯ ЛІГА


1. Чи отримую я штрафні бали, якщо стіни переміщуються всередині ЗОНІ 2?

Ні, штрафні бали надаються лише в тому випадку, якщо стіни переміщені назовні світло-сірої зони. ЗОНА 2  розглядається як світло-сіра зона.

2. Чи обов’язково міняти Чорну лампу в Зоні 1 на кольорову? Чи можна кольорову поставити в Зону 2?
За останніми оновленнями необов’язково! Чорну лампу не обов’язково завозити до смітника, для того аби отримати бали за кольорову.


СТАРША ЛІГА


1. Чи отримую я штрафні бали, якщо я переміщу стінку всередину (зони білого та помаранчевого кольорів)?
Ні, штрафні бали надаються лише в тому випадку, якщо конструкція стіни переміщена назовні світло-сірої зони. Помаранчева зона (для розміщення оптоволоконних кабелів) і біла зона (для розміщення вузлів) розглядаються як світло-сіра зона.


OPEN КАТЕГОРІЯ